Boulangerie Alexandre – Palmierul

Boulangerie Alexandre – Palmierul

January 30, 2018 Palmierul Patiserie 0

Mică istorioară a palmierului

 

     Un palmier, o ureche de elefant sau de purceluș este una din bunătățile franțuzesți. O mulțime de cuvinte îi pot descrie forma, fluturaș, ,ochelari sau chiar inimioare franțuzești.

     O întâmplare comică face ca palmierul franțuzesc(1)  să fie deobicei încurcat cu cel românesc(2), cu toate că acestea nu prea seamănă între ele.

 

     Chiar dacă nu se cunoaște cine a descoperit această rețetă, multe persoane cred că aceasta a fost inventată în secolul XX. Acest lucru fiind datorat numelui francez și a rețetei. Aceasta a fost adoptată din Orientul mijlociu, utilizându-se foi subțiri de aluat, aducând palmierii în produsele de patiserie coapte fără drojdie.

     Cu toate acestea, palmierii sunt deseori valorificați cu ajutorul zahărului vanilinat, puțină scorțișoara, cacao, miere sau gem. Creativitatea observându-se în gustul acestora.

     Palmierii de astăzi sunt deobicei serviți alături de ceai, cafea, sau alte băuturi ușoare.

     Vă așteptăm să ne treceți pragul pentru a degusta aceste bunătăți franțuzești.

Pentru comenzi sau orice nelămuriri puteți să ne contactați la numărul de telefon 0749 109 215 sau pe Facebook.

Mai mult de atât, suntem la un telefon distanță de a vă livra bunătățile noastre franțuzești.

Lasa-ne un like la:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *