Boulangerie Alexandre – Eclerul

Boulangerie Alexandre – Eclerul

January 15, 2018 éclair Ecler Patiserie 0

Mică istorioară a eclerului

 

Una din prăjiturile de bază ale patiseriei franceze este eclerul(éclair).

     Prăjitura are formă alungită și este formată din blatul moale ca bază, crema din ou și lapte, combinate cu ciocolată, vanilie sau cafea, deasupra fiind glazurată cu fondant sau ciocolată.

     Eclerul(éclair) este originar din secolul XIX, Franța, la început fiind numit, pâinea ducesei (pain à la Duchesse) sau mica ducesă(petite duchesse) până în anul 1850.

     Se speculează că elerul a fost inventat sau copt prima oară făcut de către Antonin Carême (1784–1833) faimosul chef Francez, iar prima rețetă pentru această prăjitură a apărut abia în anul 1884 în cartea “Boston Cooking School Cook Book” de Mrs. D.A. Lincoln.

     Astăzi, acest cuvânt este cunoscut pe întregul glob iar gustul este limitat doar de imaginația bucătarului.

     De aceea vă învităm să ne treceți pragul pentru a descoperi mica noastră bucătărie.

     Și nu uitați, pentru orice nelămurire sau întrebare nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0749 109 215 sau pe Facebook.

     Mai mult de atât, suntem la un telefon distanță de a vă livra bunătățile noastre franțuzești.

Lasa-ne un like la:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *