Boulangerie Alexandre – Madeleine

Boulangerie Alexandre – Madeleine

March 20, 2018 Madeleine Patiserie 0

Mică istorioară a prăjiturilor Madeleine

 

    Madeleine are două înțelesuri, primul fiind de nume feminin provenind de la Magdalene.  Al 2-lea fiind unul mai delicios, si nu, nu mă refer la Madeleine din comerț, ci la bunătățile franțuzești făcute cu măiestrie în patiserie.

      Madeleinele franțuzești sunt mici prăjituri aerate, cu un interior fin, dulce și un exterior crocant.  Acestea sunt deseori fabricate în tigăi cu forme sau în tavă tradițional turnată.

     Interiorul acestor prăjituri este foarte asemănător cu cel al checului, diferența o face doar finețea cu care acestea sunt făcute. Rețetele tradiționale conțin urme fine de alune sau migdale, iar o parte din ele sunt coapte cu arome pronunțate de lămâie pentru un gust mai deosebit.

     Aceste prăjituri au la bază mai multe legende de proveniență, una dintre ele fiind încă din anul 1755, Louis XV, a fost îndrăgostit de gustul acestora, numindu-le după creatoarea acestora “Madeleine Paulmier”.

    Prăjiturile Madeleine și-au luat avântul în jurul anilor 1760, fiind vândute în mare parte în stațiile de tren, acestea fiind exportate și în Paris.

     La Boulangerie Alexandre încercăm să păstrăm gustul prăjuturilor cât mai autentic, adăugând un strop de creativitate în fiecare produs.

 Nu ezitați să ne contactați sau să ne treceți pragul pentru a descoperi un nou gust al prăjiturilor și produselor de patiserie din Iași!

Lasa-ne un like la:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *