Boulangerie Alexandre – Croissantul

Mică istorioară a croissantului
De fiecare dată când auzi de croissant, te gândești la Franța sau la mireasma inconfundabilă de vanilie sau unt, cu toate aceasta, o să vă spun un secret și acela e că pentru prima oară, croissantul a luat naștere în Austria.
Se spune că Kifli sau kipferl este strămoșul croissantului având aceeași formă de semilună.
Prima rețetă a aluatului de croissant a fost găsită în secolul al 17-lea în cartea “Le Pâtissier françois” de către François Pierre de La Varenne, iar în anul 1915 patiserul frances Sylvain Claudius Goy a scris rețeta ce va fundamenta tehnica de coacere a croissantului modern.
În prima jumătate a secolului 20 croissantul era plămădit cu iubrire de către patiserii din Franța, în zilele noastre ajungând să fie unul din cele mai consumate produse de patiserie.
Aceasta este doar o mică istorioară a croissant-ului cu toate că multe alte poveștiri se pot ivi în nenumărate țări, dar putem spune un singur lucru:
“Croissantul este parte din istoria Franței și noi vom încerca să o aducem în casele voastre”