Boulangerie Alexandre – Brioșa

Boulangerie Alexandre – Brioșa

December 15, 2017 Patiserie 0

Mică istorioară a brioșei

     Cuvântul brioșă a fost pentru prima oară folosit undeva prin anul 1404 și a fost atestat abia în anul 1611 în dicționarul “Randle Cotgrave’s 1611 French-English Dictionary” descris ca un ciorchine sau un fel de “pui” de pâine aromată având originile în Normandia.

     Se spunea că pentru cei bogați, se considera un secret utilizarea untului în cantități cât mai mari pentru facerea brioșei sau brioșelor. Așa s-a ajuns ca rețeta originală să fie împărțită în 2 categorii, pentru cei bogați unde raportul între făină și unt era 3 la 2 iar pentru cei săraci, raportul fiind de 4 la 1.

     Una dintre rețetele din anul 1938 spune că “În Gisors, în zilele când piața este deschisă, se produc aproximativ 250 – 300 kilograme de brioșe. Aluatul se frământă cu de cu seară pentru a două zi și conține ( 1 kilogram de făină, 10 grame de drojdie, 7 sau 8 ouă si 800 grame de unt, din care 250 grame de făină este folosită ca ferment).

    După ce se adaugă toate la un loc, se așteaptă până ce untul este incorporat în aluat și se lasă la dospit într-un vas până în momentul coacerii. În acest fel, aluatului îi dispare mirosul de ferment, lăsând doar aroma untului să predomine.

   Cu toate acestea, bucătăria a avansat aducănd sute de rețete ale brioșelor, dar, la Boulangerie Alexandre, vom încerca să combinăm tradiționalul francez cu iscusința bucătarilor noștri și cu prospețimea ingredientelor pentru a vă aduce una din cele mai bune brioșe.

“Vă așteptăm pentru o experiență gustoasă alături de noi”

 

 

Lasa-ne un like la:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *