Despre patiseria Franceză

Despre patiseria Franceză

December 21, 2017 Baguette Croissant Pain au chocolat Patiserie 0

     În general, locul unde s-au întalnit bucătăria Franceză sau cea Belgiană, s-a specializat în crearea și modelarea produselor coapte în laboratorul propriu, se numește patiserie.

     Patiseria franceză a fost perfectată între secolul șaptesprezece și optsprezece, patiserii din acea perioadă ajungând să fie celebri datorită bunătăților create.

     Bucătăria franceză este renumită în întreaga lume pentru deserturile și produsele de patiserie și pe bună dreptate. Franța are cel mai ridicat număr de restaurante cu stele Michelin specializate inclusiv pe croissante, brânză brie sau chiar jambon.

 Patiseria este deobicei prezentă în casa oricărui francez, micul dejun(“petit déjeuner”) fiind de cele mai multe ori compus din croissante, baghete de pâine, felii proaspete de pâine cu unt, cu gem sau miere, acompaniat de o băutură caldă (cafea, ceai, ciocolată caldă) sau un fresh de portocale sau grapefruit.

     Sper că te-am făcut curios să încerci acest “petit déjeuner” la Boulangerie Alexandre. Te vom aștepta cu drag!

Echipa Boulangerie Alexandre!

Lasa-ne un like la:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *