Boulangerie Alexandre – Bagheta

Boulangerie Alexandre – Bagheta

January 2, 2018 Baguette Patiserie 0

Mică istorioară a baghetei

Pentru majoritatea oamenilor o excursie în Franța nu este completă până nu deguști o baghetă sau un croissant cu unt într-una din patiseriile sau brutăriile locale. Este cunoscut faptul că o patiserie în Franța este ca un magazin mixt, o găsești la fiecare colț al blocului.

Până aproape de 1800, țăranii francezi mâncau pâine din grâu, secară sau hriscă. Cu toate acestea, brutarii din acea perioadă încercau să umple pâinea cu orice, doar pentru a o vinde, cele mai ciudate fiind, rumegusul sau chiar fânul.

Dezvoltarea cuptoarelor cu aburi în secolul 20 a facut posibilă coacerea pâinilor cu o crustă crocantă și un centru moale și aerisit, fiind foarte asemănătoare cu baghetele din zilele noastre.

Unul din punctele de cotitură în facerea baghetei din zilele noastre a fost în anul 1920, când, o lege a fost introdusă pentru persoanele angajate. Această lege nu permitea angajaților să înceapă munca înainte de ora 4 dimineața, ceea ce făcea imposibilă coacerea pâinii până la micul dejun.

Brutarii au decis să rezolve această mică problemă lungind aluatul, astfel ajungându-se la forma actuală a baghetei.

Cu toate că pâinile subțiri au fost coapte în Franța cu mult înainte, termenul de baghetă a fost introdus abia în 1920. Termenul provenind din cuvântul latin baculum care mai apoi devenind baccheto(Cuvânt italian care înseamnă băț sau toiag).

    Vă așteptăm la un mic dejun copios cu bunătăți franțuzești.

Lasa-ne un like la:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *